Przepisy

Jabłka pieczone pod cytrynową bezą

Jabłka pieczone pod cytrynową bezą

Autor: Agata

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Biszkopciki pokruszyć,wsypać do ceramicznych małych kokilek do pieczenia.Jabłka oskrobać pokroić na kawałki lub grubsze plasterki.W rondelku rozpuścić masło z cukrem,dodać jabłka i chwilę poddusić wszytko razem dodać szczyptę cynamonu do smaku.Białka ubić na sztywną pianę,wsypać pod koniec cukier puder i wlać sok z cytryny,zmiksować.Na pokruszone biszkopciki w foremkach wyłożyć jabłka a na wierzch posmarować cytrynową bezą. Włożyć do nagrzanego do 180*c piekarnika i zapiec około 20-25 minut aż beza się zrumieni.

Składniki

  • 70 dag winnych jabłek
  • 100 g podłużnych biszkoptów
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta cynamonu
  • 3 białka jaj
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry