Przepisy

Konfitura z pomidorów i cebuli

Konfitura z pomidorów i cebuli

Autor: Marzena

Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

 

Przygotowanie

Krok po kroku...

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, wydrążyć środek z pestek. Pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić również w kostkę (taką większą). Do garnka wlać olej i dorzucić cebulę, chwilkę przesmażyć. Dodać pomidory i dusić pod przykryciem 1 godzinę na małym ogniu. Następnie dodać cukier, sól i chilli. Gotować ponownie jeszcze około godziny, na małym ogniu i mieszać od czasu do czasu. Ważne, aby odparować nadmiar płynów. Gotową konfiturę przekładamy do słoiczka. Przechowujemy w lodówce.

Składniki

  • 1,2 kg pomidorów lima
  • 400 g cebuli
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka soli himalajskiej
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta lub dwie chilli

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry