Z miłości do smaku i jedzenia dzielimy się z Wami tym co mamy najlepsze – lokalnymi i regionalnymi produktami! Dlatego do 6.12.2017 r we wszystkich Delikatesach Centrum, w całej Polsce dostępnych będzie aż 16 wyselekcjonowanych specjałów z 4 regionów Polski! Ich smaki na pewno zaskoczą i zachwycą każde podniebienie. Targ wędlin regionalnych to niepowtarzalna okazja by spróbować wędlin z małych zakładów, gdzie króluje tradycja, smak i naturalne sposoby wytwarzania. Zapraszamy Cię na kulinarną ucztę! Daj się skusić prawdziwie regionalnym smakiem.
W naszej ofercie znajdziesz specjały z regionów:
Beskidy i Śląsk, który słynie z wędzonych, soczystych szynek oraz aromatycznych, pełnych ziół kiełbas, które chętnie podawane są na co dzień, jak i od święta. Dlatego wybraliśmy doskonałej jakości szynkę z kija, kiełbasę schabową czy zaskakującą smakiem necówkę.
Bory Tucholskie gdzie tradycyjnie wytwarzane wędliny to znak rozpoznawczy. Cenione za swój aromat i doskonały smak kiełbasy czy dobrze doprawione schaby, sprostają oczekiwaniom wszystkich smakoszy. Na desce wędlin sprawdzi się metka o surowym powędzanym smaku. Warto też sięgnąć po leberkę z wyczuwalnym aromatem dymu wędzarniczego – idealną na kanapki.
Podhale to tradycyjne wędzarnie, specjalne kompozycje ziół i przypraw oraz regionalne receptury. Dlatego wierzymy, że wybrane przez nas szynki, kiełbasa oraz boczek zachwycą Cię smakiem i pozwolą poczuć tradycję Podhala.
Podkarpacie jest bogate w swojskie wędliny. Na stole nie może zabraknąć kiełbasy swojskiej pilzneńskiej, wędzonej dymem z drewna olchowego. Równie znana jest krucha, soczysta, pozbawiona substancji konserwujących szynka pilzneńska. Miękki i aromatyczny pasztet z borowikami miło zaskoczy niejednego smakosza, a kornetki - nieduże kiełbaski wieprzowo-wołowe, podawane na zimno lub ciepło, będą oryginalnym przysmakiem w Twoim dom.
Listę produktów znajdziesz tutaj
A nasz folder ze specjałami regionów tutaj