Przepisy

Jagnięcina z grilla

Jagnięcina z grilla

Autor: Ewa Wachowicz

Oceń:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • (0)
Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

Przepis pochodzi z RPA, gdzie często goszczę u moich serdecznych przyjaciół Marysi i Stasia Korylów. Wiedzą, że uwielbiam jagnięcinę, więc ostatnio została przygotowana na ruszt – na różne sposoby. Mięso w jogurtowej marynacie przyniosła przyjaciółka gospodyni Ola Remplakowska. Poprosiłam ją o przepis, bo smak był znakomity. Zaraz po powrocie wypróbowałam recepturę, gdyż tak zrobione mięso doskonale piecze się też w piekarniku.

Ewa Wachowicz

Przygotowanie

Krok po kroku...

Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, przyprawić papryką, kminem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Marynatą zalać mięso i wstawić do lodówki na co najmniej ½ godziny (najlepiej na całą noc). Po tym czasie kotlety wyjąć z marynaty i upiec na grillu – do miękkości.

Składniki

  • 4 kotlety jagnięce

marynata:

  • ½ szklanki jogurtu greckiego
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • sól i pieprz

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry