Przepisy

Jagnięcina z grilla

Jagnięcina z grilla

Autor: Ewa Wachowicz

Oceń:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • (0)
Kategoria:
Tagi:
poznaj inne przepisy

drukuj pobierz

Przepis pochodzi z RPA, gdzie często goszczę u moich serdecznych przyjaciół Marysi i Stasia Korylów. Wiedzą, że uwielbiam jagnięcinę, więc ostatnio została przygotowana na ruszt – na różne sposoby. Mięso w jogurtowej marynacie przyniosła przyjaciółka gospodyni Ola Remplakowska. Poprosiłam ją o przepis, bo smak był znakomity. Zaraz po powrocie wypróbowałam recepturę, gdyż tak zrobione mięso doskonale piecze się też w piekarniku.

Ewa Wachowicz

Przygotowanie

Krok po kroku...

Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny, przyprawić papryką, kminem, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Marynatą zalać mięso i wstawić do lodówki na co najmniej ½ godziny (najlepiej na całą noc). Po tym czasie kotlety wyjąć z marynaty i upiec na grillu – do miękkości.

Składniki

  • 4 kotlety jagnięce

marynata:

  • ½ szklanki jogurtu greckiego
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • sól i pieprz

Produkty polecane

499

Olej Kropla Słońca

289

Sałatka Słoneczny Ogród

szwedzka

299

Napój Nappi

różowy grejpfrut

Twoja lista zakupów

Twoja lista zakupów jest pusta!

Znajdź produkty na stronie lub skorzystaj
z poniższej wyszukiwarki aby znaleźć Interesujące Cię produkty.



0
Do góry